Dupla áron focizik a Polgármesteri Hivatal, és haverektől vásárol


Asztal labdajátékhoz – most éppen erre költötte el három használt autó árát a polgármesteri hivatal. Pedig feléből is meglett volna!

Olyan jó, hogy a közbeszerzések adatai nyilvánosak, és gyakran egészen meghökkentő dolgokra lehet bukkanni köztük. Most maga a városmenedzser sietett a kíváncsi városlakók segítségére, és harangozta be, hogy sikerült felszerelni egy fociasztalt. Igen, fociasztalt: nagyjából így lehet nevezni a teqball névre keresztelt, asztalon játszható labdajáték fő eszközét. A székely teqball-fanatikusok hada valószínűleg már forrong dühében, hiszen kellett ez az asztal a városnak, mint egy falat kenyér, bár ilyen áron valószínűleg egy egész pékség házhoz is jönne, és néhány hétig csak nekünk sütne kenyeret.


Szóval, ha a városmenedzser már volt olyan kedves, és beharangozta a teqball-forradalmat, érdemes volt megnézni, hogy mennyibe is került ez nekünk: két asztal egész pontosan 25210 lejt, avagy 5281,13 eurót kóstált. Hogy ez sok? Naná! Mennyire? Nagyon! Méghozzá kétszeresen, hiszen egy ilyen asztal ára 1249,5 euró, akár Facebookos hirdetésben, akár a teqball.com weboldalon nézzük, vagyis ebből az összegből négy asztalt vehettek volna (vagy kettőt fele ennyiért).


Lehet ezt fokozni? Lehet ám! Az eladó nem más, mint a tavaly bejegyzett Teq Ball Mozgalom Kft, élén azzal az Ilyés Szabolccsal, aki a város által is részben birtokolt Szejke SK elnöke. Hogy ki az alelnök? Dobpergés, trombitaszó: Jakab Attila, városmenedzser.

Gratulálunk a városmenedzser úrnak és a polgármesteri hivatalnak a remek gazdasági húzásért: sikerült dupla áron, haveroktól vásárolni. Fociasztalt. Ezt valamilyen könyvben biztosan pont így írják le, de jó lenne, ha végre a városvezetés nem ebből tanulna.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mikor mondd igazat a polgármester?

Oda jutottunk…