Lakást is kapnak Gálfi támogatói

Öröm végignézni a POL jelöltlistáját: aki már nem egy dúsgazdag vállalkozó, annak a polgármester ilyen-olyan úton biztosít pénzt, vagy épp lakást.

A POL listán előkelő helyet elfoglaló helyi esküvőfotós, Józsa Levente nyíltan vállalja, hogy a román párt színeiben induló polgármestert támogatja. A minap a Star rádióban pedig elmagyarázta, hogy mi is az a fake news és hogy a korábban általunk is említett kér fiatalember, jelölttársai, tulajdonképpen nem is közpénzeket nyúlnak le. Azzal próbálta menteni a két tehetséget, hogy előszőr tőlük is meg kellet volna kérdezni, hogy valójában miről van szó.

Utólag is elnézést kérünk, hogy a közpénzek kiutalásának tényeket nem kérdőjelezzük meg, de mi nem azt állítjuk, hogy ők ketten rakták zsebre azt a 40.000 eurót: inkább arra szeretnénk rávilágítani, hogy ezt a pénzt valószínűleg kampányfinanszírozásra fordítják, merthát mégiscsak pont kampány előtt, pont két baráti jelöltnek ment pont annyi pénz, amennyit még nem kell pályáztatni…

De ha már itt tartunk… Nem ártana megkérdezi Leventét is, hogy talán nem hoz jól az esküvői fotós szakma vagy a gyerekruházati cikkek forgalmazása, vagy miért lakik önkormányzati lakásban? Hol van a jövendőbeli tanácsos úr szociális érzékenysége ilyenkor? Nincs elég rászoruló, többgyerekes család, netán szociális és ifjúsági lakásokra várók hosszú-hosszú sora, akik élhetnének a polgármesteri hivatal luxuslakásaiban? Az már egészen mellékes, hogy Józsa Levente a polgármester fiának volt osztálytársa és gyerekkori barátja, de hát ez mellékes, ugye…

Józsa Levente kiváló példa arra, hogy a rendkívüli módon becsületes Gálfi Árpád hogyan veszi meg a támogatóit. Ezek az emberek, a becsületesség és az átláthatóság ernyője alatt szeretnének döntéseket hozni a városi tanácsban.

És végül is igazat mondott Gálfi Árpád, hiszen nem szolgál ki egy szűk érdekcsoportot: inkább kiépíti a sajátját.