Oda jutottunk…

 

 

Oda jutottunk, hogy mindegy, csak hatalom legyen, mindegy, csak tudjanak megszavazni. Oda jutottunk, hogy minden mindegy.

 

Oda jutottunk, hogy jön a „szabad” román világ? Hogy 2020-ban emberek szabad akaratukból „szabad” román pártba lépnek be, és a fene nagy szabadság címszava alatt azt támogatják, ami ellen éveken, évtizedeken keresztül kardoskodni kellett?

 

Oda jutottunk, hogy egyáltalán esélyt adunk annak, hogy megvesse a lábát Székelyföldön egy olyan párt, ami plakátjain vegyesházasságot reklámoz? Talán ilyen rövid a memóriánk, hogy nem emlékezünk, milyen volt, amikor azért kapta a gyerek azt a nevet, hogy ne lehessen románosítani? Hogy büszkén döngetjük a mellünket, hogy mi vagyunk a legmagyarabbak, hogy a székely a legtisztább, legősibb, aztán egy választási győzelem reményéért egy perc alatt vágunk mindent a sutba mondvacsinált indokok miatt?

 

Oda jutottunk, hogy azokat támogatjuk, akik másodszor sodorják veszélybe, hogy Marosvásárhelyen magyar polgármester legyen? Nemcsak a ’89 előtti időkre nem emlékszünk, de arra sem, hogy 2016-ban a nagyon szabad POL elnöke és vásárhelyi polgármesterjelöltje 9%-ot kapott, és akkor Soós Zoltánnak csupán 2% hiányzott a győzelemhez? És 2020-ban ugyanez a helyzet fenyeget, hiszen ugyanez a nagyon szabad román párt ismét jelöltet állít az egységes magyar jelölt ellenében.

 

Oda jutottunk, hogy bedőlünk a vegyespárt maszlagnak? Hogy nem vesszük észre, hogy a vegyespárt az pontosan olyan, mint a négyévszakos autógumi, ami mindenre jó akar lenni, de semmire sem jó?

 

Oda jutottunk, hogy négy éve még a nemzetet és értékeinket védtük, ma pedig egy román liberális párt színeivel takarózunk?

 

Tényleg oda jutottunk?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mikor mondd igazat a polgármester?